Leszokási módszerek 1.

Leszokási módszerek napjainkban.

Melyiket választanád?

leszokási módszerek

Nem mindenki szeretne leszokni. Kérem, hogy aki nem szeretne leszokni a dohányzásról, az ne olvassa el ezeket az infókat! Csak azoknak érdemes, akik már fontolgatják, hogy leszoknának a közeljövőben a dohányzásról.

A legsikeresebb leszokási stratégiák:

 • Hipnoterápia
 • Akupunktúra
 • Biorezonancia terápia
 • Allen Carr módszer
 • Champix
 • Nikotinpótló terápiák tapasz, rágógumi, tabletta

Hányszor mondjuk, hogy „szeretek dohányozni de…., és bármikor abba tudnám hagyni”.

Ha nem halna bele oly sok ember a dohányzásba, akkor eszünkbe sem jutna leszokni. Sajnos a nikotin 45 perc alatt annyira lebomlik a szervezetben, hogy az ember vágyni kezd a következő szálra.

No, nézzük milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző leszokási módszereknek és hasonlítsuk össze az árakat.

HIPNOTERÁPIA

Beszélgessünk a tudatalattinkkal!

Az alfa állapotban a mentális struktúrák átrendezése évezredek óta használatosak. A hipnózis a dohányzás leszoktatásban nagyon eredményes eljárás. A hipnózissal leszokottaknál az 1 év múltán sem dohányzók aránya 48% is lehet.

Ha ezt összehasonlítjuk a nikotintapasszal elérhető 10-15%-os sikerrel, akkor láthatjuk, hogy micsoda ereje van a tudatalatti „stimulálásának”. A tudaalatti erejéről már nyilván mindenki halott.

A tudatalattiban tárolt érzelmek nagyban befolyásolják az életünket. Az emberi elmének csak kis részét teszi ki a tudatos emlékezet. A nagyobb részét a tudatalatti dolgok alkotják, ami különböző automatizmusokban nyilvánul meg.

Legnagyobb részt ez a tudattalan memória irányítja mindennapi cselekedeteinket, anélkül. hogy ennek tudatában volnánk. Ez az, amire azt mondjuk, hogy ösztönösen cselekszünk.

A dohányzásnál az a gond, hogy egy idő után automatizmussá válik a dohányzás és ez a függőség így szinte irányíthatatlanná válik.

Nincs felette hatalmunk! Valójában azonban minden dohányos eljut arra a pontra, hogy valami miatt szeretne megszabadulni a dohányzástól. Anyagi okok miatt, vagy mert már érzi, hogy egészségügyi problémákat okoz. Vagy akár egy új kapcsolat kedvéért, vagy egész egyszerűen nem akarja tovább mérgezni a szervezetét.

A hipnózissal a tudatalatti megközelíthető és „manipulálható”. Aki hisz az ilyenfajta alternatív és hatásos megközelítésben, annak érdemes megpróbálni.

A hipnotizőr kiválasztásánál azonban fontos, hogy jól képzett, igazi szakembert találjunk. Addig  is míg meg nem találjuk a megfelelő szakembert , megpróbálhatjuk ezt az otthoni önhipnózist:

Videók

Előnye:

 • Fájdalommentes, hatásos
 • Mindenkinek ajánlható, mert mindenki hipnotizálható.

Hátránya:

Több kezelésre van szükség. A leszokáshoz 4-5 kezeléstől hatásos. Bár sok kezelésre van szükség a sikerhez, kellemes és nyugtató elfoglaltság a hipnózis.

Ár: 1 alkalom 8-20.000 Ft terapeutától függően, így a kezeléssorozat min.30-40.000 Ft

AKUPUNKTÚRA

Ez a kezelés a hagyományos kínai orvoslás egyik fő terápiás eleme. A lényege az, hogy az akupunktúrás pontokat ingerlik, kezelik. A leszoktató kezeléseknél általában a fül akupunktúrát használják.

Kicsi, de hegyes tűket szúrnak a fülbe, majd az leragasztják, hogy nehogy kiessen és a következő kezelési alkalomnál veszik ki és cserélik. Hozzáértő addiktológus jó helyre helyezi a tűket, így rendkívül eredményes lehet a leszoktatási folyamat.

Előnye:

 • Fokozatosság elvét betartva, több alkalommal zajlik a kezelés.
 • Hatásos és a behelyezés rövid időt vesz igénybe
 • 1 alkalom csak pár perc, csak annyi idő, amíg belehelyezik a tűket a fülbe.

Hátránya:

Kicsit fáj és valakinek kellemetlen érzés, főleg éjszaka.

A leszokási arányról nincs adat.

Ár: 1 alkalom 5-8000 Ft. Általában 5 alkalmas a kezelés sorozat.

BIOREZONANCIA LESZOKTATÓ KEZELÉS

leszokási módszerek

Napjainkban egyre elterjedtebb módszer, mert egyszerű és már egy kb. 50 perces kezelés után hatásos.

Több fajta biorezonanciás rendszer is létezik, de az alapelv mindegyiknél ugyanaz. Olyan biorezonanciás rendszert érdemes választani, aminél jelölik, hogy a rendszer  biofeedback.

Ez azt jelenti, hogy a rendszer visszacsatolásos, tehát a szervezetből jövő rezgésjeleket is érzékeli és elemzi. A kezelést így mindenkinek egyénre szabva állítja be.

A leszokási arány viszonylag magas 60-70%-os.

Ne higgyetek olyan reklámnak, ahol 100%-os leszokási arányt írnak.

A biorezonancia a nikotin függőségtől szabadít meg oly módon, hogy egy erős méregtelenítést indít be a szervezetben. Nem csak a nikotintól szabadít meg, hanem a cigiben lévő adalékanyagokkal is megküzd.

Különleges stresszoldó terápia, amely hatására a kezelés után egyáltalán nem kívánja a leszokni vágyó a cigit.

A tudatalattival is dolgozik.

Előnye:

 • Gyors, fájadalommentes , stresszoldó,
 • Magas leszokási ráta, már egy alkalom is eredményes

Hátránya:

 • Nem vehetik igénybe pacemakerrel,beültetett inzulinpumpával rendelkezők , súlyos epilepsziások
 • Valamint akiket 1-2 napja műtöttek.

Ár: 7000- Ft környékén általában. Bár 50.000 Ft-ért is láttam már. Itt belgyógyász orvos végzi a szolgáltatást és pár vizsgálat is belefér, mint pl. a vérnyomásmérés vagy a tűdő állapotának vizsgálata fonendoszkóppal. Az olcsóbb árfekvés is kiváló szolgáltatást takar.

Vannak a biorezonanciás szolgáltatók között olyanok, akik a leszokás utáni hetekben is segítséget nyújtanak.

Bevallom ez a leszokási mód a kedvencem, mivel ezzel foglalkozom és nagyon sok sikeres leszokást követhettem nyomon.

Következő info-levelemben a többi leszoktató módszerről kaphatsz tájékoztatást, mint az Allen Carr módszer vagy a Champix, amit vényre írnak fel orvosok, vagy éppen a nikotinpótló terápiák.