A light cigaretták hazudnak

Light cigit szívsz? Milyet, aminek kék a szűrője vagy netán rózsaszín?

Azt gondolod kevesebb benne a nikotin? Vagy még talán egészséges is? Azt hiszed hogy kevesebb benne a nikotin és a kátrány?

light cigik hazudnak

Ki kell, hogy ábrándítsalak.

Ez a ligh-dolog egy szándékos becsapás a dohánykonszernek részéről. Nem véd téged, és baromira nem érdekli az egészséged!

Sőt, játszadozik az egészségeddel, mert egyáltalán nem ártalmatlan, hanem még ártalmasabb, mint a hagyományos cigaretta. Ezek a light cigik 30 éve tartják vissza a dohányosokat attól, hogy letegyék a cigit.

Egy felmérés szerint a light cigit szívók fele olyan gyakran hagyják abba a cigizést, mint a közönséges cigarettát szívók.

A 70-es években váltak leginkább ismerté a dohányzás káros, egészségromboló hatásai.

Ekkor rengetegen szoktak le a dohányzásról. Ez a nikotiniparnak is érezhető profitcsökkentést okozott. Ekkor találták ki a light cigit, becsapva evvel az egészségüket féltő embereket.

A BRITISH AMERICAN TOBACCO (Lucky Strike, HB gyártója) belső használatra szánt irataiban ezt olvashatjuk: ”a nikotintartalom egyszerű csökkentése leszoktathatja a dohányosokat a nikotinról…..és ez hosszú távon egyet jelenthet a cigarettaipar megszűnésével.”

Mivel a nikotin csökkentése egyet jelentett a profit jelentős csökkenésével, ezért a light cigiket vetették be probléma megoldására. Úgy tűnik, hogy ez a csel jól bejött. A mai napig tartja magát ez a téveszme.

Azonban ezek miatt a csalások miatt sok ezer per van folyamatban.

A „biztonságos” cigaretták reklámozásáért egy amerikai bíróság 150millió dollárra bűntette a Philip Morris céget. Ezt kártérítésként kötelezték kifizetni. Csalásról és gondatlanság volt a vád. Egy olyan család perelt, akinek egy hozzátartozója meghalt és úgy vélték, hogy a halálához nagymértékben köze van az egészségesebbnek hitt light ciginek.

light cigi halál

Manapság a dohánygyártók arra törekednek, hogy olyan árut állítsanak elő, ami azt a célt szolgálja, hogy hogyan lehetne minél több embert függővé tenni, olyan rövid idő alatt amennyire csak lehet.

Az adalékanyagok egyre hatásosabbak. Ma már 2 doboz cigi elszívása után simán függővé válhatunk. A legnagyobb veszélyben a most felnövő nemzedék van.

Tényleg így akarjuk? Gondoltátok volna, hogy az első szál cigi elszívása egy életen át tartó rabságot jelent?

A droggyártók így manipulálnak bennünket!!